• ΚΟΥΡΤΙΝΕΣ

Κουρτίνες

Σίγουρα οι νέες τάσεις της μόδας φέρνουν στο προσκήνιο ιδιαίτερες και διαφορετικές γραμμές επίπλων και στυλ που αξίζουν την προσοχή μας, αλλά ο βασικός πρωταγωνιστικός ρόλος που δίνει την τελευταία χαρακτηριστική πινελιά, είναι αυτός των κουρτινών.

Μονόχρωμες ή με floral μοτίβα, διάφανες και μη, όλες οι κουρτίνες μπορούν να προσδιορίσουν και να χαρακτηρίσουν τον κάθε χώρο του σπιτιού σας.

Πριν επιλέξετε σκεφτείτε την αίσθηση που θέλετε να αποπνέει το αποτέλεσμα. Χαλαρή; Ή γεμάτη ενέργεια με ζωηρά χρώματα; π.χ. οι μεσαίοι τόνοι συνδυάζουν τα χρώματα ισότιμα μεταξύ τους και προσφέρουν αίσθηση γαλήνης.

Για αυτούς που αγαπούν το λιτό, απλό στυλ, -minimal- υπάρχουν μοτίβα με γεωμετρικά σχέδια -ethnic- και λινά ή βαμβακερά υφάσματα σε διάφορες ποιότητες και υφές. Αν θέλετε να συνδυάσετε δύο ή περισσότερα εμπριμέ στον ίδιο χώρο, φροντίστε να έχουν περίπου τις ίδιες αποχρώσεις και παρόμοια μοτίβα. Οι σχεδιαστές υφασμάτων προτείνουν πλέον στις συλλογές τους 3, 4, ακόμα και 5 υφάσματα που συνδυάζονται σωστά μεταξύ τους.

Συνδυάστε τις κουρτίνες σας με τα χρώματα των τοίχων αλλά και  με κοντινές αποχρώσεις του, ή αν προτιμάτε, μια αντίθεση, για πιο παιχνιδιάρικη νότα. Οπωσδήποτε η υψηλή τιμή ενός υφάσματος ή μιας κουρτίνας δεν συμβαδίζει απαραίτητα και με την κομψότητα. Υπάρχουν οικονομικές τιμές αρκεί να ψάξετε. Η αισθητική δεν είναι υποχρεωτικά και ακριβή.